Medisch Pedicure salon Bodycare in Amsterdam Noord | Medisch Pedicure | Manicure & Nails | Uiterlijke Verzorging | Wellness Massage
salon Bodycare & Janssen Cosmetcis | professional care for your skin BODY | Body Rituals & Treatments MakeUp Artist | LOOkX Wild Flower make-up collectie Spring 2018 OPI ProSpa Manicure & Pedicure

Gezichtsverzorging in de Herfst

18-10-2017

Veel mensen gebruiken het hele jaar door dezelfde gezichtscrème omdat ze die simpelweg fijn vinden en daaraan gewend zijn. Eigenlijk is het beter je crème af te stemmen op de wisseling van de seizoenen. De crème die je in de zomer gebruikt biedt je huid in de herfst namelijk niet voldoende verzorging en bovendien is afwisseling ook beter voor je huid.


Door de gure, koude wind, regen en de droogte en warmte van de verwarming gaat je huid vaak trekkerig aanvoelen en ontstaan er snel barstjes, scheurtjes, schilfertjes en rode vlekjes. Vooral de gevoelige huid kan heftig reageren op de overgang van de zomer naar de herfst doordat deze dun en fijn van structuur is.


In de zomer heeft je huid voornamelijk bescherming nodig tegen UV-stralen en warmte en in de herfst moet je een gezichtsverzorgingsproduct hebben dat in de vorm van voeding, vocht en vet beschermt tegen kou, regen, wind en temperatuurwisselingen.


Scrubben:
Scrubben vernieuwt de huidcellen, stimuleert het herstelproces en voorkomt dat je huid dof wordt en dat er schilfertjes ontstaan. Beperk het scrubben echter tot één keer per week, anders heb je snel kans op een trekkerig gevoel of irritatie.
Het nadeel van scrubben is dat het je huid flink kan uitdrogen. Gebruik daarom alleen scrubs op oliebasis, deze voeden je huid ook meteen. Een scrub met fijne korreltjes is het beste, grove korrels beschadigen je huid al snel. Vergeet behalve je gezicht en lichaam ook je voeten niet mee te nemen!


UV-straling:
Ook in de herfst is het belangrijk je huid goed te beschermen tegen UV-straling. Kies dus altijd voor een huidverzorgingsproduct met een goede beschermingsfactor om huidveroudering en pigmentvlekken te voorkomen. De zomer heeft voor plekken en bruine vlekken gezorgd die zijn veroorzaakt zijn door de schadelijke stralen van de zon. Als deze niet worden beschermd, kan je huid na verloop van tijd nog meer beschadigd worden. De zomer is officieel ten einde en je bent niet op het strand, maar de zon schijnt nog steeds, zelfs in de herfst.
Het is daarom absoluut noodzakelijk dat je zonnebrandcrème opsmeert als je naar buiten gaat.


Ik geef je graag advies afgestemd op jouw huid!